Don Jose

s. 29.10.2017

22.5.2022 Kuva: Heli Keränen
22.5.2022 Kuva: Heli Keränen
18.7.2018
18.7.2018
25.11.2017
25.11.2017

Pilvikummun Pikku Jussi. Emä on Peikkovuoren Onnenjyvä ja isä on Tassutuvan Mattimyöhänen.

Strategiset tiedot: Lonkat B/A, kyynärät 0/0, polvilumpioluksaatio 0/0, silmät terveet (tutkittu 28.9.2022), Pompen terve N/N vanhempien perusteella, Prcd-PRA terve N/N vanhempien perusteella, DM terve N/N vanhempien perusteella. 

Haluamme yhdistelmälle jalostustoimikunnan hyväksynnän. Jussi odottaa sinne 5-ikävuoteen asti näiden rakkausjuttujen kanssa isällä todetun kortikaalisen kataraktan vuoksi. 

DON JOSE eli "Jussi" on todella reipas ja tottelevainen kaveri. Haluaa olla ihmisen lähellä koko ajan. Lenkillä ottaa katsekontaktia emäntään taajaan. Huudettaessa laumaa luokse, on usein ensimmäisenä paikalla. Jussi on lauman nopein ruokailija ja hyppää korkeammalle kuin kukaan muu. Jussi viihtyy emännän kanssa sisällä ja auttelee mielellään kotitöissä. Kulkee perässä ja asettuu nukkumaan viereen. Hieman mustasukkaisuuttakin löytyy. Terassinoven takana koputtelee ikkunaan, että pääsiskö jo sisälle sinne siun kanssas. Jussilla on hyvin intensiivinen ja syvällinen katse, joka vangitsee ja sulattaa sydämen. Toisinaan näyttää kuin Jussi kantaisi koko maailman murheita pörröisillä koiran harteillaan. 

Jussi on enemmän mietiskelijä kuin haastelija. Haukkuu vain tositilanteissa. Vahtihommat pihalla jättää mieluummin muille halukkaille. Jussi kesytti lauman kissat, jotka kahden ensimmäisen hulivilin jäljiltä inhosivat koiria sydämensä pohjasta. Jussi osasi puhua kissaa hyvin taitavasti ja nykyisin kahden nuorimman jampan kanssa kissat haluavat seurustella ihan vapaaehtoisesti. Jussi on ollut ensimmäinen kaveri, joka on osoittanut tykkäävänsä esiintymisestä. Myös ensimmäinen, joka on haastanut lauman pomon. Jussi tykkää tanssia. Kun tylsistyy unipesässä odottelemaan muiden heräämistä, niin aloittaa tanssin portin takana kahdella tassulla sivuaskeleita ottaen suu iloisessa naurussa. Jussukka on Niittylän oma John Travolta. Kutsutaan myös nimellä Alokas Pikku, Supsu, Tutti ja Pikku Pom Pom. Ylennettyään on saanut myös arvonimen Sisäpartiomies Pikku. 

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI55420/17&R=189

Jussi