Faust

s. 19.1.2017

Pilvikummun Suklaafaust. Emä on Peikkovuoren Chokolate ja isä on Lapinlumon Vikke.

Strategiset tiedot: Lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvilumpioluksaatio 0/0, silmät terveet (tutkittu 28.9.2022), Pompen terve N/N vanhempien perusteella, DM kantaja N/DM (exon 2) testin perusteella, prcd-PRA kantaja N/PRA (B) testin perusteella. 

Haluamme yhdistelmälle jalostustoimikunnan hyväksynnän. 

Veikeäilmeinen ja vaatimaton FAUST eli "Vallu" on ehdottomasti lauman rauhallisin kaveri. Vallu ei pidä meteliä itsestään. Kun taloon tulee vieraita, Vallu odottaa rauhassa, että muut pojat lopettavat höyryämisen ja vasta sen jälkeen ujosti mutta reippaasti menee tervehtimään tulijaa. Vallu käyttäytyy aina korrektisti. Vallu seurailee tapahtumia taustalta, mutta osaa myös aktivoida muita. Vallu pyytää kavereita leikkimään iloisella haukulla. Niittylässä vieraileville nuorille koirakavereille toimii kerhosetänä. Poikkeuksetta kaikki koirat ovat tykänneet Vallusta. Vallu on mutkaton kaveri. Vallu tottelee ja jumaloi The Bossia. Kenties verisukulaisuus velvoittaa. Vallu on tarkka ja aktiivinen jäbä, joka oppii asioita todella nopeasti.

Vallulla on pikkupennusta asti ollut tapana napittaa ihmisiä hurmaavasti suoraan silmiin. Tykkäsi kiivetä syliin erityisesti vähän väsyneenä ja silloin silitettäessä napsutti suutaan mielihyvän merkkinä. Vieläkin usein heittäytyy maahan ja haluaa, että kannetaan sisään. Vallu on kiltti poika, joka kuitenkin pitää puolensa. Älykästä huumoria löytyy ja tarvittaessa lapinkoiramaista jääräpäisyyttäkin. Aivan pikkupentuna Vallun masua silittäessä molemmat takajalat vispasivat ilmaa kuin vimmatut ja siitä sai lempinimen Tuplamopo. Muita lempinimiä on Kaasujalka, Valttu, Valtteri, Valtsu, Vallukka ja Herra Herttainen. Vallu on konstailematon ja rehti Niittylänpoika. Hellittelynimi on Pähkinä.

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI17111/17&R=189

Vallu