Näyttelyt

Me Niittylänpojat olemme käyneet näyttelyissä ja hajoituksissa toistaiseksi vaihtelevalla tiheydellä ja menestyksellä. Näyttelyt ja niihin liittyvät harkat ovat olleet meille nuorille jäppisille oivallinen tilaisuus harjoitella malttia ja hyvää käytöstä ja tutustua uusiin koirakavereihin, vaikka ei me noista kisatuloksista niin piitatakaan. Tähtäimessä on kyllä ollut se palkkiomakkara, mikä on maistunut erinomaiselta aina kotiin lähdettäessä.

Meille Niittylänpojille moni muu juttu on ollut merkityksellisempää kuin hienosti seisominen tai askelkuviot. Tämä on kasvattanut malttia myös siellä hihnan toisessa päässä. On ollut paljon myös yhteisiä nauruun tikahtumisen hetkiä. 

Minä arvelin pienenä näyttelyn olevan tilaisuus näyttää kuinka juostaan tosi kovaa ja hypitään korkealle. Ja minä poikahan juoksin ja hypin. Riemulla ei ollut rajoja! Timppaa on kiinnostanut aina enemmän se, mitä kanssakisaajat ovat syöneet ja mahdollisesti maahan pudottaneet. Todistettu siis on, miten tuomarin edessä voi ihan rennosti mennä mahamyyryä tuoksujen perässä. Hui hai, Timppa keskittyy olennaiseen.

Vallu-poika osoitti pitävänsä kovasti näyttelyalueella hengailusta ja seurustelusta, mutta kisaviettiä ei oikein vielä irronnut. Hoiti homman vain pois alta. Showmies Jussi sen sijaan oli heti toista maata. Paistatteli katseiden alla kuin olisi tehnyt sitä aina. Saa nähdä jatkuuko nuoren herran innostus. Mutta ainakin harrastus meillä jatkuu ja katsotaan miten kehitymme. Tällä sivulla siis näyttelyihin liittyvää infoa meistä Pojista.

Banquo

s. 24.10.2015

3.7.2016 Rantasalmi Raimo Viljamaa

"Hyvä liike. Hyvä uroksen pää. Hyvät korvat. Jo riittävän voimakas. Mittasuhteet oikeat. Hyvät raajat. Oikea turkin laatu. Hyvä häntä."

PEK1

6.8.2016 Mikkeli Paavo Mattila

"Lupaava nuori uros. Kaunisilmeinen pää. Kaunis kaula. Hyvin kehittynyt ranka. Hyvin kehittyneet raajat. Lupaava turkki. Komea häntä. Hyvät sivuliikkeet. Miellyttävä luonne. Esiintyy hieman haluttomasti."

JUN EH JUK1

Timur

s.29.5.2016

6.5.2017 Sulkava Markku Kipinä

"Hyväkuntoinen. Lanneosalta on hieman pitkä uros, joka saisi esiintyä ryhdikkäämmin ja reippaammin. Voimakkaasti kulmautunut takaa. Riittävä runko. Hyväilmeinen pää ja vahva purenta. Tarvitsee lisää näyttelykoulutusta."

JUN EH JUK2

27.5.2017 Kerimäki Kirsi Honkanen

"Pienehkö uros, kompakti kevyenpuoleinen uroksen pää, hyvät korvat ja kaula, oikea ylälinja. Vielä niukka eturinta kulmautuu (?) rintakehän pituus, erinomainen raajaluusto. Riittävät kulmaukset, jyrkkä lantio. Liikkuu lyhyellä nopealla askeleella. Ystävällinen käytös."

JUN EH JUK3

Faust

s.19.1.2017

7.4.2018 Kerimäki Jaana Hartus

"Keskikokoa hieman kookkaampi. Mittasuhteiltaan riittävä. Erittäin hyvä tyyppinen uros. Runko saa vielä täytelöityä. Lupaava luusto. Lupaava pehmeälinjainen pää. Pysty olkavarsi. Oikea askelmitta. Kapea takaa. Karvapeite ei parhaimmillaan."

JUN EH JUK3

12.5.2018 Mikkeli Eeva Resko

"Vielä kauttaaltaan hyvin kapearunkoinen. Kookkaat korvat. Hyvä ilme. Riittävän maskuliinen pää. Hyvin kulmaukset edestä. Hyvä etulinja. Normaali luusto. Hyvä selkälinja. Hieman jyrkkä lantio ja matala hännänkiinnitys. Liikkuu sivulta hyvällä askeleella. Ahtaasti edestä ja takaa. Hyvänlaatuinen karva."

JUN EH JUK3

Don Jose

s. 29.10.2017

8.7.2018 Juva Hannele Jokisilta

"Riittävän kokoinen ja vahvuinen pentu. Päässä oikea malli. Toivoisin hieman voimakkaamman luuston. Ikään sopiva runko. Hyvät takakulmaukset. Hyvä luonne. Lupaava karva. Liikkuu hyvin sivulta ja edestä."

PEK1 KP ROP-pentu

4.8.2018 Mikkeli Mari Lackman

"9kk jäntevärunkoinen nuori poika. Erinomainen tyyppi & mittasuhteet. Hyvä pää & ilme. Hyvä runko ikäisekseen samoin raajat. Eturinta saa täyttyä. Tasapainoiset kulmaukset & liikkeet sivusta. Hyvä taka-askel. Vielä kapea etuliike. Hyvä luonne."

JUN ERI JUK1 PU1 SA VSP SERT

15.9.2018 Joensuu Maija Lehtonen

"10kk. Erinomainen tyyppi. Hyvät rangan mittasuhteet ja luusto. Lupaava (?) pää. Kookkaat korvat. Oikea purenta. Hyvä kaula ja ylälinja. Runko saa tilavoitua. Tänään hoikassa kunnossa. Tasapainoiset kulmaukset. Hieman korkea kinner. Sujuvat joustavat liikkeet. Karva vaihtumassa, mutta laatu oikea. Miellyttävä käytös."

JUN ERI JUK1 SA PU4

6.4.2019 Mäntyharju Marja Talvitie

"Kookas, mittasuhteiltaan hyvä. Hyvä pään malli. Kuono ei saisi olla pidempi. Hieman kookkaat korvat. Kovin löysät kyynärpäät. Niukat takakulmaukset. Hieman alas kiinnittynyt, oikein kannettu häntä. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu hieman ahtaasti takaa."

JUN EH JUK2

4.5.2019 Hirvensalmi Riitta Niemelä

"Erinomaista tyyppiä oleva uros. Hyvät mittasuhteet ja selvä sukupuolileima. Hyvä uroksen pää. Selvä otsapenger. Hieman kookkaat korvat. Ikäisekseen hyvin kehittynyt eturinta ja runko. Riittävä luuston vahvuus. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu hyvin sivulta. Kyynärpäissä vielä löysyyttä. Hyvin kannettu häntä. Miellyttävä käytös."

NUO ERI NUK1 SA SERT VSP